Utazás, megközelítés

Utazás, megközelítés 2019-04-14T07:37:28+00:00

Helyszín: Dunaújváros, Alsó Duna-part

Tömegközlekedés

A Budapest felől közelítőket tájékoztatjuk, hogy Népliget Nemzetközi Autóbuszállomásról reggel 6:20 és este 20:20 között minden óra 20 perckor távolsági (közismert nevén gyors) autóbuszjárat indul Dunaújváros, Dózsa Mozi, illetve 6:40 és 22:40 között helyközi (közismert nevén lassú) buszjárat indul Dunaújváros, Autóbusz állomás felé.

A város Budapest felől vonattal is megközelíthető, hajnaltól késő estig átlag 40-60 percenként indulnak vonatok Budapest – Déli Pályaudvarról.

Vonattal érkezőknek ajánljuk, hogy a 18-as számú helyi busszal tudnak eljutni a Dózsa Mozi Centrum megállójához. Innen 1 perc sétára van a Városháza tér, ami mellett elhaladva az úton érünk el a lépcsőhöz, ami levezet az Alsó Duna-partra a fesztivál helyszínéhez.

Megközelítés autóval

Dunaújváros autóval Budapest és a Dél-Dunántúl felől a 6-os úton és az M6-os autópályán át közelíthető meg – az autópályán érkezőknek érdemes a Dunaújváros CENTRUM kijáratnál lehajtani az autópályáról. Az alföld felől célszerű a várost Solt – 52-es főút – Dunaföldvár – 6/M6, vagy a Dunavecse – Pentele híd (M8) – 6-os út útvonalon megközelíteni. A Nyugat-Dunántúlról érkezők legegyszerűbben Székesfehérváron keresztülhaladva a 62-es számú főúton érhetik el Dunaújvárost.

Városházától: A Dózsa Mozi Centrum megállónál kell leszálni. Innen 1 perc sétára van a Városháza tér, ami mellett elhaladva az úton érünk el a lépcsőhöz, ami levezet az Alsó Duna-partra a fesztivál helyszínéhez.

6-os út 62-es út elágazásától: Petőfi Sándor utca – Aranyvölgyi út – Városháza tér – Vasmű út – Siklói út – Alsó-Duna-Parti út útvonalon

M6 Dunaújváros CENTRUM kijárat/Vasútállomástól: Dózsa György út – Szórád Márton út – Aranyvölgyi út – Vasmű út – Siklói út – Alsó-Duna-Parti út útvonalon